1 liten melon, cirka 750 g, ex cantaloupe eller galia
2 mogna persikor eller nektariner
1 granatäpple
Färsk mynta
Lag
2 dl vatten
2 msk hackad färsk ingefära
3 msk flytande honung
2-3 kvistar mynta
2 msk pressad lime
Instruktioner
Koka ihop vatten, ingefära och honung cirka 3 minuter under lock. Ta kastrullen från värmen och tillsätt mynta och limesaft. Låt lagen kallna.
Skala och kärna ur melonen, dela persikorna och ta ur kärnorna. Skär frukten i bitar och lägg den i en skål.
Sila den kalla lagen över frukten. Låt fruktsalladen marinera en stund i kylen. Blanda försiktigt någon gång under tiden.
Gröp ur granatäpplenas kärnor, till exempel med skaftet på en sked. Plocka bort de vita hinnorna. Strö kärnorna över fruktsalladen och garnera med myntablad. Servera med en klick grekisk yoghurt.