Melonsallad och granatäpple

Serverar: 4 portioner

Fruktsallad gör alltid succé.

Ingredienser

  • 750 g melon, till exempel cantaloupe eller galia
  • 2 persikor eller nektariner
  • 1 granatäpple
  • Färsk mynta
  • Lag
  • 2 dl vatten
  • 2 msk hackad färsk ingefära
  • 2 stjärnanis
  • 3 msk flytande honung
  • 2-3 kvistar mynta
  • 2 msk pressad apelsin
  • Till servering
  • Grekisk yoghurt eller vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Koka ihop vatten, ingefära, stjärnanis och honung under lock, cirka 3 minuter. Ta kastrullen från värmen och tillsätt mynta och apelsinsaft. Låt lagen kallna.
    2. Skala och kärna ur melonen, dela persikorna och ta ur kärnorna.
    3. Skär frukten i bitar och lägg den i en skål.
    4. Sila den kalla lagen över frukten. Låt fruktsalladen marinera en stund i kylen. Blanda försiktigt någon gång under tiden.
    5. Gröp ur granatäpplets kärnor med skaftet på en sked. Plocka bort de vita hinnorna. Strö kärnorna över fruktsalladen och garnera med myntablad. Servera med grekisk yoghurt eller glass.
    6. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben