Blomkålssoppa med broccoli och ärtor

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

En snabb och enkel soppa utan krångel.

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud
  • 1 broccolibukett
  • 2 vitlöksklyfta
  • 1 purjolök
  • 1-2 tärningar grönsaksbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 6 dl vatten
  • 2 dl gröna ärtor
  • 4 skivor bacon
  • Olivolja
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skiva purjolök och vitlök och låt dem puttra i olivolja i en gryta ett litet tag utan att de får färg.
    2. Bryt broccolin i små buketter, lägg dem åt sidan. Skär broccolistammen och blomkålen i små bitar. Blanda ner dem i grytan tillsammans med löken. Salta och peppra lätt.
    3. Blanda i vin, grädde, vatten och buljongtärningar. Låt soppan koka på låg värme i ca 8 minuter tills blomkålen och broccolin är mjuk, rör om ibland. Mixa soppan slät med en handmixer.
    4. Lägg i de små broccolibuketterna och låt sjuda i ca 5 minuter. Tillsätt ärtorna och låt soppan koka ytterligare ca 5 minuter tills broccolin är lagom mjuk.
    5. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
    6. Stek baconskivorna knapriga. Låt fettet rinna av på ett papper och bryt sedan skivorna i små bitar och strö dem över soppan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben