Bloody mary-salsa

Serverar: 4 portioner

Passar perfekt till den hemmagjorda hamburgaren istället för dressing om man vill ha något annorlunda.

Ingredienser

  • 2 mogna tomater
  • 1 stjälkselleri
  • 0-25 röd chili, spansk peppar
  • 1 krm salt + ½ tsk
  • 2 tsk worcestersås
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • ½ tsk vodka
  • ½ tsk tomatpuré
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär tomaterna i små tärningar. Ansa och finhacka sellerin. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda ihop tomater, selleri och chili. Tillsätt 1 krm salt och låt stå i 10 minuter. Låt rinna av.
    2. Tillsätt worcestersås, vinäger, vodka och tomatpuré. Krydda med salt och peppar. Låt stå kallt 2 timmar före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben