Bloody Marysoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Läcker som förrätt!

Ingredienser

  • 4 stjälkar selleri
  • 1 röd paprika
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 burk krossade tomater
  • 6 dl tomatjuice
  • 2 msk pepparrot
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vodka
  • 1 tsk kummin
  • 1 limefrukt
  • Tabasco
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skölj och skär sellerin i bitar. Kärna ur och skölj paprikan, tärna den. Fräs grönsakerna i fettet i en kastrull, häll över de krossade tomaterna, tomatjuice och pepparrot. Smula ner buljongtärningen. Låt koka i ca 5 minuter. Mixa soppan med mixerstav eller i matberedare.
    2. Rör ner vodka, kummin. Riv skalet av limen och pressa ur saften, häll ner i soppan. Hetta upp soppan och smaka av med salt och tabasco. Servera med bröd.
    3. Tips: Utan vodka blir det en Virgin Marysoppa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben