Blueberry Corn Muffins

Serverar: 12 portioner

Tid: 35 minuter

De här matiga muffinsarna är supergoda att äta nygräddade, varma med lite smör och flingsalt på

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ekologiska ägg
  • 1,5 dl filmjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 dl polenta
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 msk potatismjöl
  • 3 dl färska blåbär (djupfrysta går också bra)
  • Råsocker (valfri mängd)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225º.
    2. Smält smör och rör ihop det med ägg och filmjölk.
    3. Blanda vetemjöl, polenta, strösocker, bakpulver och salt i en bunke.
    4. Rör de torra ingridienserna i äggblandningen.
    5. Blanda potatismjölet med blåbären och vänd försiktigt ner dem i smeten.
    6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll dem till 3/4 med smet.
    7. Strö lite råsocker över varje muffins och grädda dem i mitten av ugnen i cirka 20 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben