Bön- och potatissoppa med enkel pistou

Serverar: 4 portioner

Mixad basilika, vitlök, tomat och olja blir en variant på den franska röran pistou.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2-3 salladslökar
  • 1 morot
  • 3 potatisar
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 8 dl vatten
  • ½ dl basilikablad
  • ½ dl persiljeblad
  • 1 tomat
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 burk borlottibönor á 400 g
  • Servering
  • Riven ost
  • Rostat bröd
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka den gula löken. Finstrimla salladslökarna. Skala och skär moroten och potatisarna i ca ½ cm stora tärningar.
    2. Fräs löken i lite olja ca 3 minuter. Tillsätt salladslök, morot och smulade buljongtärningar, fräs ca 3 minuter. Tillsätt potatis 1 skalad vitlöksklyfta och 4 dl vatten. Koka upp och låt små koka ca 10 minuter med lock.
    3. Skär tomaten i bitar och mixa tomat, 3 vitlöksklyftor, basilikablad och persiljeblad med en mixer. Blanda i 2 msk olja, 1 krm salt och 1 krm peppar.
    4. Mosa ev grönsakerna lätt med en gaffel. Tillsätt avsköljda bönor och 4 dl vatten till soppan. Rör ner hälften av såsen. Koka upp. Toppa med riven ost, resten av såsen. Bjud rostat bröd till.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben