Bönbulgur med kalkon och citronyoghurt

Serverar: 4 portioner

Lättgjord och god allt-i-ett rätt.

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 4 portioner bulgur
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 krm spiskummin
  • ½ citron
  • 2 dl matyoghurt
  • 380 g bönmix
  • 3 tomater
  • 240 g skivad rökt kalkon
  • Instruktioner

    1. Dela auberginen på längden och skär i breda skivor. Salta och peppra och stek dem i olivoljan i en stekpanna på medelvärme ca 10 minuter.
    2. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen och tillsätt buljongtärning och kryddorna i vattnet.
    3. Riv skalet av citronen och pressa ur saften. Blanda saft och skal med yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
    4. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Skär tomaterna i bitar. Strimla kalkonköttet. Rör ner allt i bulgurn. Salta och peppra ordentligt. Toppa med auberginen.
    5. Servera bulgurn med citronyoghurten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben