Bönburgare med mangosalsa

Serverar: 4 portioner

En härlig burgare med touch av Orienten.

Ingredienser

  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 2 förp kokta kidneybönor, á 380g
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 tsk curry
  • 2 tsk malen koriander
  • 3 tsk chilipulver
  • 1 ägg
  • 2½ msk majsstärkelse
  • 3 msk rapsolja
  • Mangosalsa
  • 1 liten mogen mango
  • 2 tomater
  • ½ röd chilipeppar
  • 1 msk hackad rödlök
  • 1 msk pressad limesaft
  • ½ tsk socker
  • Hackad koriander
  • Servering
  • Naanbröd
  • Matyoghurt
  • Instruktioner

    1. Skala lök, vitlök och morötter. Riv löken grovt och morötterna fint på ett rivjärn. Häll av bönorna i ett durkslag och skölj dem. Mixa bönorna i en mixer tillsammans med 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, lök, vitlök, morötter, kryddor, ägg och majsstärkelse.
    2. Klicka smeten med en sked direkt i stekpannan (8 stycken) och forma dem till biffar. stek dem salta i oljan 3-4 minuter på varje sida.
    3. Skala mangon och skär bort fruktköttet från kärnan och skalet. Tärna fruktköttet och tomaterna fint. Kärna ur och strimla chilin fint. Blanda allt med limesaft, socker och hackad koriander.
    4. Servera med varmt naanbröd och matyoghurt

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben