Vegetarisk bönburgare med frisk tomatsalsa och krämig aioli med parmesan. Ett utmärkt alternativ till vanliga hamburgare.
Ingredienser
2 fpk Zeta Kidneybönor Ekologiska , á 380 g
2 vitlöksklyftor , rivna
1/2 gul lök , hackad
1 ägg
1 tsk oregano
1 tsk salt
Nymalen svartpeppar
1/2 dl potatismjöl
Tomatsalsa
3 tomater , urgröpta och tärnade
1 kruka basilika , plockade blad
2 msk Zeta Kapris, små
salt
Nymalen svartpeppar
Parmesanaioli
3 vitlöksklyftor med skalet kvar
1 äggula
1 msk Zeta Rödvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
2 1/2 dl Zeta Rapsolja
1 dl Zeta Parmigiano Reggiano D.O.P. Ekologisk
salt
Nymalen svartpeppar
Tillbehör
4 skivor surdegsbröd stekt i olivolja