Bönburgare med tomatsalsa och parmesanaioli

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 40 minuter

Vegetarisk bönburgare med frisk tomatsalsa och krämig aioli med parmesan. Ett utmärkt alternativ till vanliga hamburgare.

Ingredienser

  • 2 fpk Zeta Kidneybönor Ekologiska , á 380 g
  • 2 vitlöksklyftor , rivna
  • 1/2 gul lök , hackad
  • 1 ägg
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 1/2 dl potatismjöl
  • Tomatsalsa
  • 3 tomater , urgröpta och tärnade
  • 1 kruka basilika , plockade blad
  • 2 msk Zeta Kapris, små
  • salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Parmesanaioli
  • 3 vitlöksklyftor med skalet kvar
  • 1 äggula
  • 1 msk Zeta Rödvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 1/2 dl Zeta Rapsolja
  • 1 dl Zeta Parmigiano Reggiano D.O.P. Ekologisk
  • salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Tillbehör
  • 4 skivor surdegsbröd stekt i olivolja
  • Instruktioner

    1. Börja med såserna. Blanda tomattärningarna med basilika, kapris, olivolja, salt och svartpeppar.
    2. Värm ugnen till 175 grader. Lägg vitlöksklyftorna till aiolin på ett fat och sätt in i ugnen i ca 20 minuter så att de blir mjuka. Skala och pressa vitlöken i en bunke, tillsätt äggula, vinäger och senap. Rör i rapsolja under konstant vispning först droppvis sen med en jämn stråle, salta och peppra.
    3. Häll av skölj bönorna i ett durkslag. Lägg dem i en matberedare tillsammans med lök, vitlök och ägg. Mixa till en grov smet, blanda i oregano, potatismjöl, salt och peppar. Forma till cirka 8 burgare och pensla med olivolja. Stek eller grilla (använd gärna ett grillnät) i 2-3 minuter på varje sida.
    4. Servera med stekt eller rostat surdegsbröd och de båda såserna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben