Äggkakan blir extra god om du använder färskpotatis.
Ingredienser
150 g potatis små, ca 3 st
2 ägg
1 dl lättmjölk
1 salladslök
1 krm sambal oelek
Salt
Peppar
Tomatsalsa
100 g tomater ca 2 st
1 salladslök
Salt
Balsamvinäger
Instruktioner
Skala eventuellt potatisarna och skär dem i båtar. Koka dem i lättsaltat vatten ca 4 minuter.
Ansa och strimla salladslöken. Lägg ner den i potatiskastrullen och koka ytterligare ca 1 minut. Tag kastrullen från värmen och häll bort vattnet.
Vispa samman äggen med mjölk, sambal oelek, salt och peppar.
Smält lite matfett i en liten stekpanna. Häll i äggsmeten och fördela potatis och salladslök ovanpå. Lägg på ett lock och låt äggkakan steka på medelvärme under lock tills den stelnar.
Ansa tomaterna och tärna dem. Ansa och strimla salladslöken. Blanda samman lök, tomater, några droppar balsamvinäger och salt. Servera till äggkakan.