Äggkaka med potatis och tomatsalsa

Serverar: 1 portioner

Äggkakan blir extra god om du använder färskpotatis.

Ingredienser

  • 150 g potatis små, ca 3 st
  • 2 ägg
  • 1 dl lättmjölk
  • 1 salladslök
  • 1 krm sambal oelek
  • Salt
  • Peppar
  • Tomatsalsa
  • 100 g tomater ca 2 st
  • 1 salladslök
  • Salt
  • Balsamvinäger
  • Instruktioner

    1. Skala eventuellt potatisarna och skär dem i båtar. Koka dem i lättsaltat vatten ca 4 minuter.
    2. Ansa och strimla salladslöken. Lägg ner den i potatiskastrullen och koka ytterligare ca 1 minut. Tag kastrullen från värmen och häll bort vattnet.
    3. Vispa samman äggen med mjölk, sambal oelek, salt och peppar.
    4. Smält lite matfett i en liten stekpanna. Häll i äggsmeten och fördela potatis och salladslök ovanpå. Lägg på ett lock och låt äggkakan steka på medelvärme under lock tills den stelnar.
    5. Ansa tomaterna och tärna dem. Ansa och strimla salladslöken. Blanda samman lök, tomater, några droppar balsamvinäger och salt. Servera till äggkakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben