Crostini med räk- och mangosalsa

Serverar: 4 portioner

Passar som förrätt, vickning eller till buffébordet.

Ingredienser

  • 1/2 baguette
  • 2 msk olivolja
  • Salsa
  • 1 mango
  • 3 dl skalade räkor
  • 1/2 lime, rivet skal och pressad saft
  • 1/2 röd spansk chilipeppar, urkärnad och hackad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 tsk vit sirap eller flytande honung
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Skär baguetten i lite sneda 1 cm tjocka skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med olivolja och rosta i mitten av ugnen ett par minuter. Passa dem noga! Lägg dem på ett uppläggningsfat.
    3. Dela mangon på båda sidor om den platta kärnan. Skär fruktköttet i ett rutmönster. Vräng skalet och ta loss fruktbitarna. Hacka mangobitarna och 2 dl av räkorna. Blanda samman i en skål och tillsätt limeskal och -saft. Smaksätt med chili, salt, svartpeppar och vit sirap. Lägg 1–2 skedar av salsan på varje crostini. Toppa med resten av räkorna och citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben