Bönburgare med sting

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Något att sätta tänderna i när hungern gör sig påmind. Serveras med het chilidressing.

Ingredienser

  • 2 burkar kidneybönor
  • ½ gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk sambal oelek
  • ½ buljongtärning
  • Salt
  • Peppar
  • Olja till stekning
  • Tillbehör
  • 4 hamburgerbröd
  • 1 rödlök
  • Salladsblad
  • 2 tomater
  • Dressing
  • 1 dl créme fraiche
  • 2-3 msk sweet chilisås
  • Instruktioner

    1. Häll bort vattnet från bönorna och skölj dem i rinnande kallt vatten. Riv löken och pressa vitlöksklyftorna.
    2. Mixa eller mosa bönorna tillsammans med löken, vitlöken och sambal oeleken. Smula ner buljongtärningen och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.
    3. Forma till fyra burgare och stek i olja på medelvärme, ca 1-2 minuter på var sida.
    4. Dela bröden på mitten och rosta snittytorna i torr panna tills de får lite färg. Fördela tunt skivad rödlök, sallad, burgare och tomatskivor på hamburgerbröden.
    5. Blanda créme fraichen med sweet chilisåsen och servera till burgarna. Ungsbakade potatishalvor är gott till

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lill-lindqvist 9 februari 2011

    God smak, men mina blev så lösa så jag fick tillsätta maizenamjöl

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben