Böndipp (hommus typ)

Serverar: 5-7 portioner

Gott till grillat, i pita, som grönsaksdipp. Tycker att bara kikärter i hommus blir för mycket kikärtsmak. Brukar ta "blandade bönor" från Zeta. Och solrosfrön istället för sesam.

Ingredienser

  • 2 msk skalade solrosfrön
  • 2 burkar blandade bönor (Zeta)
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ dl olivolja
  • Saft av en ½ citron
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • Vatten
  • Instruktioner

    Rosta solrosfröna i torr panna. Mixa bönor, vitlök, olja, citronsaft, salt, peppar och solrosfrön med stavmix eller matberedare. Späd med vatten till lagom konsistens.

    Liknande recept

    10 min
    4
    20 min
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben