Mexikansk het böndipp

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 20 minuter

Detta recept är lätt att göra, styrkan på den bestämmer man själv, så smaka er fram. Det är både biligare och godare att göra egen böndipp en att köpa. Jättegott till grillat och till nachos.

Ingredienser

  • 1-2 burkar svarta bönor eller kidneybönor
  • 1 finhackad silverlök
  • 1-2 msk inlagda jalapenos (old el paso)
  • 1-2 msk av lagen som jalapeno ligger i
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk socker
  • ½ tsk paprikapulver
  • Ev lite cayennepeppar
  • 2 msk hackad persilja om så önskas
  • Instruktioner

    1. Skölj bönorna i kallt vatten ett par gånger, så man får bort burksmaken, låt rinna av.
    2. Blanda och mixa alla ingridienserna till jämn konsistens. Smaka av.
    3. Låt dippen vila minst en 1 tim. Blanda i lite hackad persilja, om så önskas.
    4. Klart!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben