Väldigt saftiga och läckra biffar, där halva färsen har bytts ut mot vita bönor. Serveras med en väldigt god löksky, kokt potatis, rårörda lingon och saltgurka.
Ingredienser
2 ägg
½ dl ströbröd
½ dl vatten
1 tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar
400 g vita bönor
300 g nötfärs
1 grovriven gul lök
2 msk olja eller smör till stekning
Löksky
5 skivade gula lökar
25 g smör
2 dl öl
1 köttbuljongtärning
1 tsk socker
Servering
800 g kokt potatis
150 g kokta sugar snaps
Rårörda lingon
Saltgurka
Instruktioner
- Blanda ägg, ströbröd, vatten, salt och peppar i en bunke. Låt dra i några minuter. Skölj bönorna i kallt vatten och mosa med en gaffel eller ballongvisp. Blanda med ströbrödet, färs och lök. Forma 8 biffar och stek dem i olja eller smör, ca 3 minuter per sida.
- Löksky:
Stek löken i smör i en annan panna. Rör då och då och stek tills löken är ordentligt brynt. Tillsätt öl, smulad buljongtärning, socker och stek ytterligare några minuter.
- Servera biffarna med kokt potatis, löksky, sugar snaps, rårörda lingon och saltgurka.
Liknande recept
Kommentarer (0)