Bönfärsbiffar med löksky

Serverar: 4 portioner

Väldigt saftiga och läckra biffar, där halva färsen har bytts ut mot vita bönor. Serveras med en väldigt god löksky, kokt potatis, rårörda lingon och saltgurka.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • ½ dl ströbröd
  • ½ dl vatten
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • 400 g vita bönor
  • 300 g nötfärs
  • 1 grovriven gul lök
  • 2 msk olja eller smör till stekning
  • Löksky
  • 5 skivade gula lökar
  • 25 g smör
  • 2 dl öl
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk socker
  • Servering
  • 800 g kokt potatis
  • 150 g kokta sugar snaps
  • Rårörda lingon
  • Saltgurka
  • Instruktioner

    1. Blanda ägg, ströbröd, vatten, salt och peppar i en bunke. Låt dra i några minuter. Skölj bönorna i kallt vatten och mosa med en gaffel eller ballongvisp. Blanda med ströbrödet, färs och lök. Forma 8 biffar och stek dem i olja eller smör, ca 3 minuter per sida.
    2. Löksky: Stek löken i smör i en annan panna. Rör då och då och stek tills löken är ordentligt brynt. Tillsätt öl, smulad buljongtärning, socker och stek ytterligare några minuter.
    3. Servera biffarna med kokt potatis, löksky, sugar snaps, rårörda lingon och saltgurka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben