Senapsbiff med löksky

Serverar: 2 portioner

Enkelt och gott. Receptet är för 2 personer, men det dubblar man snabbt om man är fler.

Ingredienser

  • 300 g köttfärs
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk vatten
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 rödlök
  • 1 schalottenlök
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk maizena snabbredning ljus
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen med senap, vatten, salt och peppar, och forma fyra biffar. Stek i smör ca 4 minuter per sida. Ta upp biffarna och håll dem varma under folie.
    2. Skala och klyfta löken. Fräs den mjuk i smör. Tillsätt vatten och fond, och koka upp. Red av med redning och koka i 3 minuter.Smaka av med salt och peppar.
    3. Servera med kokt potatis eller potatismos, sallad och ev en klick senap.

    Liknande recept

    5
    25 min
    6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben