Senapsbiff med varm morots- och apelsinsallad

Serverar: 4 portioner

Apelsin smaksätter både biffar och sallad

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 + 1 apelsin
  • 500 g nötfärs
  • 3 msk vatten
  • 1 ägg
  • 1 msk + 1 msk gula senapsfrön
  • 1 tsk + ½ tsk salt
  • 1 msk + 1 msk + 1 msk olivolja
  • 4 morötter
  • Instruktioner

    1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
    2. Skölj 1 apelsin noga i ljummet vatten, riv skalet på rivjärn. Blanda färsen med apelsinskal, vatten, ägg, 1 msk stötta senapsfrön och 1 tsk salt. Hetta upp 1 msk olivolja i en stek panna. Platta ut färsen till en stor biff stek ca 5 min. Låt den glida ner på ett fat. Vänd tillbaka i pannan. stek ca 5 min på andra sidan.
    3. Rosta 1 msk senapsfrön i en torr het panna. Skala och skiva morötterna, koka ca 2 min. Skär båda apelsinerna i hinnfria klyftor. Låt morötterna rinna av. Blanda med apelsinklyftor och rostade senapsfrön, 1 msk olivolja och ½ tsk salt
    4. Låt potatisen rinna av och krossa den grovt med potatsstöt tillsammans med 1 msk olivolja. Skär biffen i 4 bitar och servera med potatis och morots- och apelsinsallad.
    5. Ca 530 kcal per portion: 23 g fett 29 g protein 49 g kolhydrater.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben