Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
Skölj 1 apelsin noga i ljummet vatten, riv skalet på rivjärn. Blanda färsen med apelsinskal, vatten, ägg, 1 msk stötta senapsfrön och 1 tsk salt. Hetta upp 1 msk olivolja i en stek panna. Platta ut färsen till en stor biff stek ca 5 min. Låt den glida ner på ett fat. Vänd tillbaka i pannan. stek ca 5 min på andra sidan.
Rosta 1 msk senapsfrön i en torr het panna. Skala och skiva morötterna, koka ca 2 min. Skär båda apelsinerna i hinnfria klyftor. Låt morötterna rinna av. Blanda med apelsinklyftor och rostade senapsfrön, 1 msk olivolja och ½ tsk salt
Låt potatisen rinna av och krossa den grovt med potatsstöt tillsammans med 1 msk olivolja. Skär biffen i 4 bitar och servera med potatis och morots- och apelsinsallad.
Ca 530 kcal per portion: 23 g fett 29 g protein 49 g kolhydrater.