Senapsbiffar med lök

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Verkligt sting i smaken har de här senapsbiffarna, som kan vara bra mat när man behöver något snabbt att sätta på bordet. De är lätta att göra, saftiga och mycket goda.

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 kokta, mosade potatisar
  • 2 msk senap
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk eller grädde
  • 4 gula lökar
  • 3 msk smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Lägg köttfärsen i en skål och tillsätt salt och peppar. Blanda i den väl mosade potatisen. Tillsätt senap och ägg och späd färsen med mjölk eller grädde. Arbeta den smidig. Forma 8 lika stora biffar av smeten.
    2. Skala och skiva löken. Fräs upp hälften av matfettet i en stekpanna. Lägg i löken och låt den långsamt mjukna och få fin färg på svag värme. Rör i den då och då. Lägg upp löken och håll den varm.
    3. Torka ur stekpannan. Fräs upp och bryn resten av matfettet och stek biffarna vackert bruna på bägge sidor. Låt dem eftersteka några minuter på svag värme.
    4. Lägg upp biffarna på varmt fat. Lägg tillbaka löken i stekpannan och fräs hastigt upp den. Häll löken över biffarna och servera med råkostsallad, kokt potatis och gärna broccoli eller blomkål.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben