Senapsbiff i hamburgerbröd

Serverar: 4 portioner

En ny variant på hamburgare, himla god.

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 2 tsk fransk senap
  • Några kvistar persilja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 gula lökar
  • 2 - 3 msk smör eller margarin
  • 4 hamburgerbröd
  • 1 - 2 saltgurkor
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen med ägg, senap, persilja och salt.
    2. Skala och dela löken och skär den i 2-3 cm tjocka skivor. Bryn matfettet i en stor stekpanna till ljusbrun färg. Lägg i färsen i 4 stora klickar, platta ut dem med stekspaden.
    3. Vänd biffarna när de fått fin färg, lägg löken bredvid och stek allt ca 2 minuter så att biffar och lök får färg och känns genomstekta.
    4. Värm hamburgerbröden i mikron ca 30 sekunder. Skär saltgurkan i skivor på längden. Fyll bröden med biffar, lök och saltgurka och servera.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    8-10
    1 h 50 min
    20
    4
    1 h 30 min
    16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben