Senapsbiff i hamburgerbröd
En ny variant på hamburgare, himla god.
Ingredienser
400 g nötfärs
1 ägg
2 tsk fransk senap
Några kvistar persilja
1/2 tsk salt
2 gula lökar
2 - 3 msk smör eller margarin
4 hamburgerbröd
1 - 2 saltgurkor
Instruktioner
- Blanda färsen med ägg, senap, persilja och salt.
- Skala och dela löken och skär den i 2-3 cm tjocka skivor.
Bryn matfettet i en stor stekpanna till ljusbrun färg.
Lägg i färsen i 4 stora klickar, platta ut dem med stekspaden.
- Vänd biffarna när de fått fin färg, lägg löken bredvid och stek allt ca 2 minuter
så att biffar och lök får färg och känns genomstekta.
- Värm hamburgerbröden i mikron ca 30 sekunder.
Skär saltgurkan i skivor på längden.
Fyll bröden med biffar, lök och saltgurka och servera.
Liknande recept
Kommentarer (0)