Hamburgerbröd

Serverar: 6 portioner

Hamburgerbröd

Ingredienser

  • ½ pkt jäst
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk olja
  • 1 msk socker
  • Salt
  • Sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en degbunke, ljumma mjölken till 37 grader. Häll på och rör ut jästen, tillsätt nästan allt mjöl, spara lite till utbakning. Tillsätt oljan och saltet och arbeta snabbt ihop degen.
    2. Låt degen jäsa i en skål ca 30 min till ca dubbel storlek. Ta upp degen på bakbord och forma till 6 st runda bröd. Platta till dem med handen så de blir ca 2 cm höga rundlar, platta till något mer runtom kanterna så de blir en aning halvmåneformade.
    3. Lägg på plåt med bakplåtspapper, pensla med mjölk och strö över sesamfrön. Grädda på en gång ca 10 min 250 grader. Låt svalna på galler och skär dem sedan mitt itu. Färdiga för att ätas direkt!

    Liknande recept

    1 h 30 min
    8-10
    1 h 50 min
    20
    4
    1 h 30 min
    16
    1

    Kommentarer (7)

    malisg 16 juli 2008

    Super goda och mättande

    asma 5 januari 2009

    Nu har jag gjort hamburgerbröden. Jag tog lite mindre mjöl och använde honung istället för socker. De blev jättebra! Tack för receptet

    asma 8 februari 2009

    Nu har jag gjort en ny dubbel sats, så nu har jag åter goda, billiga och mättande hamburgerbröd att plocka fram ur frysen. TACK igen för ett bra recept.

    emsjostrom 22 februari 2010

    Fungerar det bra att frysa dem? De blir inte torra eller så?

    Sheeo 10 juni 2010

    De här blev jättebra. Fast nästa gång tar jag lite mindre mjöl. Tack för ett jättebra recept ^^

    kantomen 19 oktober 2010

    Kanongoda! JAg tog 1 dl grahamsmjöl i men hade inga sesamfrön så det fick bli utan, gick bra det med. Kan säga att jag behöver träna på att göra runda bröd, mina såg ut lite hur som helst, men smaken var det inget fel på!

    guha002 12 juni 2011

    Jo, lite mindre mängd mjöl är at rekommendera.

    Relaterade Artiklar

    Sill och strömming
    Sill och strömming är egentligen samma fisk. Namnet strömming använ...

    Sanningen
    Jag har tidigare skrivit om det svenska brödet – visst har du väl refl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben