Hamburgerbröd

Amerikanskt recept på hamburgerbröd.

Ingredienser

  • 1,5 dl mjölk
  • 25 gram jäst
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk sirap
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 dl sesamfrön
  • Instruktioner

    Värm mjölken till fingervarm. Lös upp jästen med saltet i lite av det mjölken i en stor bunke. Blanda i mjölet och resten av ingredienserna utom 1 dl mjöl. Blanda degen tills den blir genomarbetad och börjar släppa från kanten i bunken. En bakmaskin funkar utmärkt eller matberedare eller knåda ihop för hand. Låt degen till hamburgerbröden jäsa under bakduk på en varm plats i en halvtimme. Lägg upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den till en avlång limpa. Dela upp degen till 16 bitar. Forma dem till hamburgerbröd, 6 cm i diameter och lägg på en smord plåt (eller med bakpapper). Du kan också göra större hamburgerbröd såklart. Pensla dem med lite vatten och strö över sesamfrön. Låt jäsa på plåten i ytterligare 30 minuter. Sätt på ugnen 200 grader. Grädda hamburgerbröden i ugnens mitt i ca 8 minuter tills hamburgerbröden fått fin färg och är genombakta.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    8-10
    1 h 50 min
    20
    4
    1 h 30 min
    16
    1

    Kommentarer (1)

    izzkizz 12 september 2009

    Jag vet inte vad jag gjorde för fel men mina bröd jäste inte alls och blev jättesmå. Annars var de goda, blev minihamburgare till dem.

    Relaterade Artiklar

    Sill och strömming
    Sill och strömming är egentligen samma fisk. Namnet strömming använ...

    Sanningen
    Jag har tidigare skrivit om det svenska brödet – visst har du väl refl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben