Färsbiffar med löksky

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Riktigt goda biffar. Barnen älskar dem. Gör oftast en vanlig brunsås i stället för lökskyn. Steker alltid biffarna först i ugnen, 250 gr i ca 15 min. Steker sen i stekpannan för att de ska få fin färg.

Ingredienser

  • 300 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 2 tsk potatismjöl
  • ½ dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 gula lökar i skivor
  • 1 dl vatten
  • ¼ buljongtärning
  • 1 tsk kinesisk soja
  • Timjan efter smak
  • Instruktioner

    1. 1. BLANDA FÄRS, ÄGG, MJÖL, VATTEN, SALT O PEPPAR. FORMA STORA, TUNNA BIFFAR. LÄGG DEM PÅ FUKTIG SKÄRBRÄDA. FRÄS LÖKEN I LITE MATFETT I EN STEKPANNA PÅ SVAG VÄRME. LÄGG ÖVER I EN KASTRULL. TILLSÄTT VATTEN, BULJONGTÄRNING, SOJA O TIMJAN. LÅT KOKA PÅ SVAG VÄRME NÅGRA MINUTER. 2. STEK BIFFARNA I EN STEKPANNA PÅ MEDELSTARK VÄRME CA 3 MIN / SIDA. 3. SERVERA MED POTATIS O SALLAD.
    2. LYCKA TILL / ANNICA.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben