Bönragu bordelaise med ankbröst

Serverar: 4 portioner

Det franska kökets ursprungliga rätter har ofta mjuka och fylliga smaker där vin och örter ingår sm självklara ingredienser.

Ingredienser

  • 2 ankbröst
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • Bönragu
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten morot
  • 1 skiva rotselleri
  • 25 g rökt sidfläsk
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl vatten
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 hönsbuljongtärning
  • ½ tsk timjan
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk maizena + 2 msk vatten
  • 1 burk stora vita bönor (400 g)
  • 1 krm salt
  • ½ krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Tina ev och temperera ankbröstet. Snitta svålen med rakblad eller vass kniv. Salta, peppra och bryn fettsidan i het panna 2 min (kan göras 1 timme i förväg om man vill).
    2. Ugnstek sedan i 150 grader ca 20 min till 66 grader innertemperatur. Ta ut och låt ankbrösten vila virade i folie 15 min.
    3. Bönragu: Fintärna schalottenlök, vitlök, morot, rotselleri och rökt sidfläsk.
    4. Fräs detta i olja ett par minuter. Tillsätt vatten, vin, buljongtärning och timjan och koka utan lock 10 min.
    5. Tillsätt tomatpuré och red av med maizenamjöl utrört i lite vatten.
    6. Spola av bönorna i ett durkslag. Blanda dem i ragun: salta och peppar och värm upp. Skiva och servera ankbröstet till ragun. Gott är också att därtill servera kösbärstomater som ugnsbakas ca 10 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben