Bogfläskrullader i salviasås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

I de här rulladerna ingår ananas och rökt skinka. Mycket god smak av detta och salviasåsen förstås.

Ingredienser

  • 600 g mager grisbog i tunna skivor 10-12 skivor
  • 6 tunna skivor rökt skinka
  • 1 burk ananas (cirka 230 g)
  • 1-2 msk smör
  • 2-3 kryddmått svartpeppar
  • 3-4 dl köttbuljong
  • 3 msk soja
  • 1 msk salvia
  • ev 2 kryddmått vitlökspulver
  • 1 dl rött vin
  • 1 msk arrowrot eller potatismjöl
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Lägg ut köttskivorna och krydda lätt med svartpeppar. Placera en halv skiva rökt skinka på varje köttskiva. Lägg ovanpå detta 1/3 ananasring. Spara ananasspadet till sås.
    2. Vik in kanterna på köttet och rulla ihop till rullader. Fäst med tandpetare. Den ska sitta längs med rulladen så att den inte hindrar rulladen att rulla runt i pannan vid bryningen.
    3. Hetta upp en panna med lock eller en stekgryta. Låt cirka 1 msk av smöret bli nötbrunt och bryn rulladerna väl runt om. Krydda med svartpeppar.
    4. Späd med buljongen och sojan. Tillsätt salvia och vitlöken. Låt rulladerna puttra under lock i 20 minuter. Rör under tiden ut mjölet i rödvinet. Lyft upp rulladerna och tag bort tandpetarna. Tillsätt redningen i en fin stråle i såsen. Vispa.
    5. Koka såsen, smaka av med salt, ev mera vin och soja samt cirka ½ dl av ananasspadet. Vispa slutligen in 1-2 msk smör i såsen. Lägg tillbaka rulladerna i såsen för uppvärmning. Servera med ris eller pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Gunn57 8 april 2011

    Jätte god Det blir en 5a från oss

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben