Parmesanfylld kycklingfilé med salviasås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Kyckling, sparris och salvia är basen i den här läckra rätten, se till att du har en stor tallrik...

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 dl grovriven parmesanost
  • ½ dl hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Smör till bryning
  • Salviasås
  • 2 schalottenlökar
  • Smör till stekning
  • 1 msk hackade färska salviablad
  • Rivet skal av ½ citron
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär en ficka i långsidan på varje filé och fyll den med osten och persiljan. Fäst en köttnål eller tandpetare. Krydda med salt och peppar. Bryn filéerna på båda sidor i smör i en stekpanna. Ta upp köttet och lägg åt sidan. Skala och finhacka löken och fräs den mjuk i smöret. Tillsätt salvian, citronskalet, vattnet och fonden och koka upp. Häll såsen i en traktörpanna och lägg i kycklingfiléerna. Sjud under lock på svag värme i 10 minuter. Ta upp filéerna. Häll i grädden och koka ihop såsen utan lock. Smaka av med lite pressad citron, salt och peppar. Skär filéerna i skivor och servera med såsen, varm sparrissallad och kokt potatis.
    2. (Varm sparrissallad, se recept)

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben