Parmesanfylld kycklingfilé med salviasås
Kyckling, sparris och salvia är basen i den här läckra rätten, se till att du har en stor tallrik...
Ingredienser
4 kycklingfiléer
1 dl grovriven parmesanost
½ dl hackad persilja
Salt
Peppar
Smör till bryning
Salviasås
2 schalottenlökar
Smör till stekning
1 msk hackade färska salviablad
Rivet skal av ½ citron
2 dl vatten
1 msk kycklingfond
2 dl grädde
Salt
Peppar
Instruktioner
- Skär en ficka i långsidan på varje filé och fyll den med osten och persiljan. Fäst en köttnål eller tandpetare. Krydda med salt och peppar.
Bryn filéerna på båda sidor i smör i en stekpanna. Ta upp köttet och lägg åt sidan.
Skala och finhacka löken och fräs den mjuk i smöret. Tillsätt salvian, citronskalet, vattnet och fonden och koka upp. Häll såsen i en traktörpanna och lägg i kycklingfiléerna. Sjud under lock på svag värme i 10 minuter.
Ta upp filéerna. Häll i grädden och koka ihop såsen utan lock. Smaka av med lite pressad citron, salt och peppar. Skär filéerna i skivor och servera med såsen, varm sparrissallad och kokt potatis.
- (Varm sparrissallad, se recept)
Liknande recept
Kommentarer (0)