Färsbullar i salviasås

Serverar: 4 portioner

God bjudrätt.

Ingredienser

  • ½ gul lök
  • ½ vitlöksklyfta
  • 400 g kycklingfärs
  • 2 msk mango chutney
  • ½ tsk sambal oelek
  • 1 tsk rivet citronskal
  • Salt
  • Peppar
  • Olja till stekning
  • Sås
  • 1 vitlöksklyfta
  • 8-10 färska salviablad
  • 50 g smör
  • Ca 1,5-2 dl grädde
  • 1 msk citronsaft eller vitt vin
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och finriv löken och vitlök. Lägg kycklingfärsen i en bunke och blanda med lök, vitlök och resten av ingredienserna. Forma färsen till lite större bullar och stek dem gyllenbruna i olja på medelvärme. Efterstek ev i ugnen i 7-10 minuter.
    2. Sås: Skala och finhacka vitlöken. Hacka salviabladen fint. Smält smöret i en kastrull och fräs löken och salvian. Häll på grädden och citronsaften (vinet), Låt koka ihop tills såsen tjocknar lite. Smaka av med salt och peppar.
    3. Servera kycklingbullarna med såsen och garnera med tomat, citron och färska salviablad. Smakar gott med pasta till.

    Liknande recept

    30 min
    6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben