Färsbullar i rödlökssallad

Serverar: 4 portioner

Låt gärna löken dra en stund i dressingen, det gör den mildare och rundare i smaken.

Ingredienser

  • 500 g lammfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 5 färska rödlökar
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk + 1 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 3 msk hackad mynta eller persilja
  • Tillbehör
  • 600 g kokt färskpotatis
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen med pressad vitlök, salt och peppar och forma den till 8 bullar.
    2. Ansa, skala och skär löken i tunna skivor.
    3. Blanda vinäger, 2 msk olja, honung och mynta till en dressing. Vänd ner löken.
    4. Pensla bullarna med olja och grilla dem ca 3 minuter på varje sida. Servera bullarna med rödlökssallad och kokt potatis. Färsen kan också formas till avlånga bullar och grillas på spett.

    Liknande recept

    30 min
    6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben