Kinesiska färsbullar

Serverar: 4 portioner

Roligt med lite annorlunda

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 1 ½ tsk salt
  • 10 cm purjolök
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • ½ krm mald ingefära
  • 2 msk kinesisk svampsoppa
  • 1 dl vatten
  • Matfett till stekning
  • Ca 250 g vitkål
  • 3 dl vatten
  • 1 msk svampsoja
  • 1 krm ingefära
  • Instruktioner

    Blanda färsen med saltet. Hacka purjon mycket fint och blanda i färsen tillsammans med potatismjöl, kryddor, soja och vatten. Forma färsen till 6 stora bullar. Ansa och tärna vitkålen. Koka upp vattnet i en gryta dr också färsbullarna ska få plats senare. Lägg kålen i det kokande vattnet. Krydda med soja och ingefära. Bryn färsbullarna runtom i en stekpanna ch lägg dem ovanpå kålen i grytan. Låt bullarna puttra under lock ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben