Marockanska färsbullar med morötter

Serverar: 4 portioner

Färsbullarna får kryddig smak av vitlök och garam masala.

Ingredienser

  • 1 dl russin
  • 3 msk hett vatten
  • 1 kg morötter
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 3 msk finriven gul lök
  • 1 msk finhackad persilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk garam masala
  • 3 msk crème fraiche
  • 400 g nöt- eller lammfärs
  • Tillbehör
  • Bulgur
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 ½ dl crème fraiche blandad med 1 pressad vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Blanda russin med hett vatten, låt stå ca 10 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär morötterna i stavar. Bred ut dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Sätt in i ugnen ca 10 minuter.
    2. Blanda russinen med russinvattnet med 1 tsk salt, finriven lök, persilja, pressade vitlöksklyftor, garam masala och crème fraiche. Blanda i nötfärsen. Forma ca 12 stora köttbullar. Lägg köttbullarna på plåten bredvid morötterna och tillaga ytterligare 10-15 minuter tills allt är klart.
    3. Servera med bulgur, persilja, crème fraiche blandad med 1 pressad vitlöksklyfta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben