Grekisk sallad och färsbullar

Serverar: 4 portioner

Klassisk grekisk sallad med enkla färsbullar. Den som vill serverar även med en klick tsatsiki. 483 kalorier per portion.

Ingredienser

  • 1 kruka persilja
  • 400 g mager nöt- eller lammfärs
  • 3 msk vatten
  • ½ tsk salt + 2 krm till salladen
  • ½ krm svartpeppar + 1 krm till salladen
  • 1 tsk olivolja + 1 msk till salladen
  • 2 huvuden romansallad
  • 4 tomater
  • 1 röd eller grön paprika
  • ½ gurka
  • 1 liten gul lök
  • 150 g fetaost
  • ½ kruka oregano
  • Servering
  • Pitabröd
  • Instruktioner

    1. Plocka och hacka persiljan. Blanda den med färs, vatten, ½ tsk salt och ½ krm svartpeppar. Forma färsen till valnötsstora bullar. Stek dem i 1 tsk olja i en släpplättpanna 5 minuter.
    2. Ansa och bryt salladen i bitar, skölj och skär tomaterna i bitar. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Skölj och skär gurkan i bitar, skala och strimla löken.
    3. Fördela grönsakerna på ett fat, smula över osten och droppa 1 msk olja över. Plocka och strö över oreganobladen. Krydda med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Servera med färsbullar och pitabröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben