Bolo de mangas - Mangokaka

Serverar: 10 portioner

Mangokaka på brasilianskt vis. Mangon som har vänts i smör och muscovadosocker gör kakan till något alldeles extra. Servera den gärna ljummen med en klick vispad grädde eller vaniljglass.

Ingredienser

  • Frukttopping
  • 2 mango, mogna
  • 35 g smör, smält
  • 1 dl muscovadosocker
  • Botten
  • 1¾ dl socker
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 3 stora ägg
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Servering
  • Vispad grädde eller vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skala och skär mangofrukterna i 3-4 mm tjocka skivor. Lägg skivorna i en skål och häll över smält smör samt muscovadosocker. Blanda ordentligt.
    3. Botten: Vispa ihop socker och smör i en skål. Tillsätt äggen och vispa allt till en luftig smet. Rör försiktigt ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
    4. Lägg mangoskivorna i ett fint mönster i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, så att bottnen täcks. Häll över smör och sockermarinaden som mangon låg i. Klicka försiktigt ut kaksmeten över mangon och jämna till ytan.
    5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt den svalna innan du stjälper upp den.
    6. Servera kakan gärna ljummen med en klick vispad grädde eller vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben