Mangokaka på brasilianskt vis. Mangon som har vänts i smör och muscovadosocker gör kakan till något alldeles extra.
Servera den gärna ljummen med en klick vispad grädde eller vaniljglass.
Ingredienser
Frukttopping
2 mango, mogna
35 g smör, smält
1 dl muscovadosocker
Botten
1¾ dl socker
125 g smör, rumsvarmt
3 stora ägg
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Servering
Vispad grädde eller vaniljglass
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och skär mangofrukterna i 3-4 mm tjocka skivor. Lägg skivorna i en skål och häll över smält smör samt muscovadosocker. Blanda ordentligt.
Botten:
Vispa ihop socker och smör i en skål. Tillsätt äggen och vispa allt till en luftig smet. Rör försiktigt ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Lägg mangoskivorna i ett fint mönster i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, så att bottnen täcks. Häll över smör och sockermarinaden som mangon låg i. Klicka försiktigt ut kaksmeten över mangon och jämna till ytan.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt den svalna innan du stjälper upp den.
Servera kakan gärna ljummen med en klick vispad grädde eller vaniljglass.