Pasta e fagioli

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

Finns lika manga varianter som landskap i italien.Detta ar en ligurisk variant av den matiga grytan!

Ingredienser

  • 2 små selleristjälkar (grön ej vit)
  • 1 morot
  • 1 liten gul lok
  • 150 ca gr. bacontärningar
  • 4-5 stora mangoldblad med stjälk
  • 1 1/2 liter buljong
  • 400 gr. vita bönor från burk,ej i tomatsås
  • 4-5 nystan tagliatelle,lite krossade
  • peppar
  • cayennepeppar
  • permesan
  • Instruktioner

    Hacka selleristjalkarna,moroten och loken.Lat detta frasa med bacontarningarna tills det fatt lite farg. Lagg i mangolden som du strimlat ,fras lite till.Hall i buljongen och lat kok tills mangolden ar mjuk,ca 15-20 minuter.Hall sen i bonorna som du latit rinna av.Koka sedan tagliatellen antingen i grytan med det hela eller koka de i en gryta forsig. Om man tycker om lite sprutt kan man ha i cayennepeppar,annars racker det med peppar och permesan.Brukar inte behova ha i salt i och med att buljongen och baconet redan ar salt. Servera som ensamratt med brod.Ar en typisk vintergryta.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben