Bolognese på högrev

Serverar: 4 portioner

Denna fylliga bolognese är ett långkok med ljuvlig smak och sälta från rimmat sidfläsk och salami. Bolognese på högrev tar en god stund på spisen men är väl värd mödan.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 150 g morot
  • 150 g rimmat sidfläsk
  • 250 g högrev
  • 100 g salami
  • 1 msk Arla smör- och rapsolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl rödvin
  • 3 msk kalvfond
  • 400 g körsbärstomater
  • 2 tsk oregano
  • ev salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 2 dl Kvibille Svecia riven
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lök och vitlök fint. Skala och skär moroten i små tärningar.
    2. Ta bort svålen på sidfläsket. Skär fläsk, högrev och salami i fina tärningar.
    3. Fräs lök, vitlök och morot i smör-& rapsolja i en gryta. Tillsätt fläsk, högrev, salami och tomatpuré och låt fräsa ytterligare ett par min.
    4. Slå på vin och fond, lägg i tomaterna. Koka upp, sänk värmen och låt koka 1½-2 timmar under lock.
    5. Rör om då och då. Smaka ev av med salt och peppar. Servera med nykokt spagetti och riven ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Covetous 5 oktober 2012

    Var ska oreganon in i receptet? ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben