Pasta Bolognese

Tid: 45 minuter

Den godaste köttfärsåsen jag någonsin ätit med smak av Italien :-)

Ingredienser

  • 300-400 g Pasta
  • 400 g köttfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 1 zuccihini, grovhackad
  • 1 röd paprika, grovhackad
  • 3 vitlöksklyftor grovhackade
  • 1 morot, riven
  • 2 chili, urkärnade och hackade
  • 1 burk krossade tomater
  • 1-2 msk tomatpure
  • 1 msk soja
  • 1 dl rött vin
  • 1 lagerblad
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Timjan
  • Parmesanost
  • Instruktioner

    1. Bryn köttfärs och gul lök i smör och olja i en stekgryta. Tillsätt resterande ingridienser förutom pasta och parmesanost. Koka upp och låt sjuda under lock 20-30 minuter.
    2. Servera såsen till pasta, toppa med nyriven parmesanost.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (2)

    marie79 24 juli 2012

    Supergod och mustig! Jag gjorde med grön chilli eftersom den röda var slut i butiken. En 5 från mig.

    danielio-vik 19 november 2012

    Jo, en av de bättre köttfärssåser. Kanongod!!!

    Relaterade Artiklar

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben