Pasta Bolognese med bönor

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Köttfärssås med bönor med en riktigt god bandpasta och rikligt med parmesan.

Ingredienser

  • 300 g nötfärs
  • 4 msk Zeta Olivolja Extra Mild eller
  • Zeta Olivolja Classico Extra Vergine
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1liten morot, finhackad
  • 1 liten bit rotselleri, finhackad
  • 2 msk Ardita tomatpuré
  • 1 dl Zeta Matlagningsvin Vitt eller
  • 2 msk Zeta Balsamvinäger Sigillo Rosso I.G.P
  • 1 burk Zeta Plommontomater (á 400 g)
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk timjan, torkad
  • 1 tsk oregano, torkad
  • salt och peppar
  • 1 burk Zeta Bönor t.ex
  • Zeta Kidney
  • Zeta Borlottibönor
  • Zeta Cannellinibönor
  • TIll servering
  • 1 dl riven Zeta Storbit Parmigiano Reggiano 22 mån
  • Zeta Pasta t.ex
  • Zeta Casa Di Luca Fettuccine
  • Instruktioner

    1. Bryn färsen i olivolja i en gryta på hög värme. Tillsätt lök, vitlök, morot och selleri, stek i ytterligare någon minut. Rör i tomatpuré, matlagningsvin eller vinäger och tomater. Koka upp och smula ner buljongtärningen och örter. Låt sjuda under lock i ca 40-60 minuter. (Har du bråttom, låt det koka under tiden pastan kokar.)
    2. Rör om då och då och späd eventuellt med lite vatten. Smaksätt med salt och peppar. Innan servering tillsätt en burk avrunna och sköljda bönor. Servera med nykokt pasta och riven parmesan.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Spaghetti med köttfärssås
    Vad äter vi svenskar till vår spaghetti? Köttfärssåsen är i ohotad top...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben