Serverar: 15-20 portioner
Tid: 20 minuter
Dessa havrekakor gör du snabbt om besöket kommer och du inte har något kaffebröd hemma. De är underbart spröda och goda, dessutom håller de månader i sval, torr och mörk förvaring. Går också utmärkt att frysa in. Örter kan uteslutas om så önskas.
Smält margarinet i kastrull på spisen eller i skål i microvågsugn. Låt svalna något. Mät upp havregrynen, sockret, mjölet och bakpulvret. Tillsätt önskad smak i form av örter eller russinhack. Häll de torra ingredienserna i en rymlig bunke eller skål. Blanda i det smälta margarinet och rör allt till en deg. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Tag med händerna eller slev önskad mängd deg och lägg upp på plåten med rejält mellanrum. Platta sedan till deghögarna något till önskad storlek, gärna något tjockare kakor för de smälter ut under gräddningen. Grädda i 200 grader i 10-12 minuter.