Bondomelett med krämig råkostsallad

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Härligt god omelett.

Ingredienser

  • ½ gul lök
  • 50 g kassler eller rökt sidfläsk
  • 3 kokta potatisar
  • 2 tsk matfett
  • 2 ägg
  • 2 msk vatten
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Råkostsallad
  • 125 g färsk broccoli
  • 1 morot
  • 1 äpple
  • Yoghurtdressing
  • ½ dl turkisk yoghurt
  • 1 ½ tsk senap
  • 1 msk hackad persilja
  • Örtsalt
  • Svartpeppar
  • Garnera med
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Skär kasslern och potatisen i tärningar.
    2. Fräs lök, kassler och potatis på medelvärme i en stekpanna med matfett, 3–4 minuter.
    3. Vispa lätt ägg, vatten, salt och peppar i en skål, och häll över i stekpannan. Lyft omeletten här och där tills den har stelnat. Strö över hackad persilja.
    4. Skölj och skiva broccolin. Skala och grovriv moroten. Dela äpplet och kärna ur det. Skär det i klyftor och sedan i tunna skivor. Blanda allt i en skål.
    5. Rör samman yoghurt, senap och persilja. Smaksätt med örtsalt och svartpeppar. Blanda med i salladen och servera till omeletten. Låt omeletten svalna i formen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben