Bondsallad med rostad sparris, tomat och ägg

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

En god sallad som kan serveras som lätt sommarlunch eller som ett kvällsmål.

Ingredienser

  • 250 g sparris
  • 250 g små tomater på kvist
  • 1 ciabattabröd
  • 2 msk olivolja
  • 140 g bacon
  • 4 ägg, mjukkokta
  • 100 g blandade, späda salladsblad, sköljda och torkade
  • Senapsvinägrett
  • 1 vitlöksklyfta, skalad och riven
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 msk pressad citron
  • 1 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • Nymald svartpeppar efter smak
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Skär eller bryt av den nedersta torra delen på sparrisen. Häll olivolja i en långpanna. Lägg sparris och tomater bredvid varandra i långpannan. Bryt brödet i grova bitar och lägg bredvid. Rosta i ca 15 min tills allt fått färg. Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Vispa ihop vinägretten. Blanda salladsbladen med lite av vinägretten i en stor skål. Lägg sen upp på ett stort vackert fat. Toppa med den rostade sparrisen, tomaterna, baconet och brödkrutongerna. Skala och halvera äggen och lägg på. Skeda över resten av vinägretten. Strö över lite flingsalt och svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben