Bakad sparris med oliv och tomat

Serverar: 4 portioner

Så väldigt gott...servera till grillat kött eller som grön rätt med kokt färskpotatis och bröd.

Ingredienser

  • 500 g grön sparris
  • 1 dl svarta oliver
  • 15-20 cocktailtomater
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 2-3 basilikablad eller rucolablad
  • 1 msk lime eller citron, pressad
  • Instruktioner

    1. Blanda sparris, oliver, tomater och vitlök med hälften av oljan i en grillform eller en vanlig folieform, ca 3 liter.
    2. Ställ formen på grillgallret och baka tills grönsakerna är nätt och jämnt mjuka, ca 10 minuter.
    3. Rör försiktigt om då och då. Strö på lite salt och peppar. Blanda i det gröna, citrussaften och resten av oljan.
    4. Servera till grillat kött eller som grön rätt med kokt färskpotatis och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben