Bosses busenkla laxfjärilar med crème fraiche

Serverar: 2 portioner

Tid: 15 minuter

Superenkelt och lyxigt gott med purjolök och crème fraiche. När jag går till fiskaffären brukar jag köpa en större bit laxfile än jag behöver, och sedan skära av två 3 cm tjocka skivor som åker in i frysen, för att sedan plockas fram till denna rätt. 1 minut i mikron, och sedan är de klara för att börja tilllagningen.

Ingredienser

  • 2 skivor laxfile med skinn
  • 1 liten purjolök
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl matlagningsgrädde eller mjölk
  • Tomater
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Skär laxfilen i 3 cm tjocka skivor. En per person. Skär dessa skivor på mitten i 1.5 cm tjocka skivor, men skär inte igenom skinnet. Vik ut så att skinnet ligger i mitten. Du har nu en laxfjäril. Salta peppra.
    2. Skär purjolöken i ringar. Fräs purjolöken i lite olja blandat med smör. Tillsätt laxfjärilarna och stek på båda sidor tills de fått färg. De ska ännu inte vara genomstekta. Tillsätt crème fraiche och matlagningsgrädde (eller mjölk) och låt det hela puttra några minuter.
    3. Skär små tomater mitt itu, eller klyfta större, beroende på vad som finns hemma.
    4. Lägg upp laxen på ett djupt fat och häll såsen över. Garnera med tomaterna. Servera med potatis, gärna Bosses Busenkla Klyftpotatis. Njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben