Bosses ugnsbakade laxsida

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Underbart lätt och nyttigt. Servera med Bosses citronlaxsås och Bosses Purjo-och courgettegratäng

Ingredienser

  • 1 stycke färsk laxsida (eller tinad fryst), cirka 250g per person
  • 1 msk Italiensk kryddblandning (vitlök, paprika, koriander, oregano, basilicum, peppar)
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader Smörj botten av en eldfast form med olivoljan Lägg laxsidan med skinnet nedåt Krydda med Italienska kryddblandningen Sätt in i den varma ugnen i cirka 10-15 minuter
    2. Laxen ska vara genombakad, men inte torr. Inget fett behövs, fisken har själv massor av nyttiga Omega 3-fetter!
    3. Servera med kokt potatis, Bosses citronlaxsås och gärna Bosses Purjo-och courgettegratäng. En frisk sallad på strimlad isbergsallad med en lätt olivolja, vinäger, senap, och honung-dressing smakar också bra, speciellt efter den övriga maten.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben