Bouillabaisse = fisksoppa

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 20 minuter

Otroligt god fisksoppa

Ingredienser

  • 4 hg torsk i block
  • 3 hg räkor
  • 1 gul lök
  • 2 dl purjolök
  • 3 rivna morötter
  • 3 msk tomatpuré eller ketchup
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 msk vetemjöl
  • 4 dl crème fraiche
  • 2½ dl grädde
  • ½ krm cayennepeppar
  • 12 dl vatten
  • 4 fiskbuljongtärningar (eller mer efter smaktycke)
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Fräs purjolök,lök och morötter. Häll på crème fraiche, grädde, vitlök, tomatpuré och mjöl. Häll på 10 dl vatten, red med resten. Tärna torsken får ej koka när torsken läggs i. Räkor lägges i innan servering. Servera med vitlöksbröd till.

    Liknande recept

    4.6
    4-6
    24
    5
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Vinnare på Skånemässan!
    Tack alla ni som besökte oss i vår monter på Skånemässan och deltog i...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben