Bovetegröt med cashewnötter och torkade blåbär

Serverar: 2 portioner

Tid: 17 minuter

Detta är en naggande god gröt som gör sig bäst om man kokar den dagen innan. Detta för att den då får svälla och utveckla smakerna maximalt. Passa då på att göra en större sats, så har du flera dagars gröt!

Ingredienser

  • 1 dl krossat bovete
  • 3 dl vatten
  • 10 cashewnötter (grovhackade)
  • 2 msk torkade blåbär (el . färska / frysta , ta då efter behag)
  • 2 msk linfrö
  • 1 nypa salt
  • 1 ½ dl sojamjölk
  • Kanel
  • Skivat päron
  • Instruktioner

    1. Skölj det krossade bovetet i hett vatten och lägg i kastrull tillsammans med vatten, cashewnötter, blåbär, linfrö och salt. Låt koka upp och koka gröten på svag värme i ca 10 min. Kolla gröten ofta så inte allt vattnet är absorberat. Häll då i lite mer vatten. När gröten kokat färdigt, ställ den vid sidan av plattan och låt eftersvälla. Servera med mjölk, kanel och skivat päron.
    2. Om du gör gröten dagen innan, låt gröten svälla och häll över den i burk med lock och ställ i kylen. Klar för att ta fram och värma på morgonen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben