Bovetepannkakor med krämig svampröra

Serverar: 4 portioner

Goda, glutenfria och mjölkfria bovetepannkakor med lyxig, krämig topping. Har du ingen svamp hemma kan du använda valfri grönsaker istället.

Ingredienser

  • Bovetepannkakor
  • 3 dl bovetemjöl
  • En nypa salt
  • 5 dl mjölk, t ex osötad sojamjölk eller havremjölk
  • 2 msk rapsolja
  • Krämig svampröra
  • 400 g blandad svamp, t ex Karljohan, champinjoner, kantareller, ostronskivling, murklor eller soppar
  • 2 msk olivolja
  • 4 kokta potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl créme fraiche eller yoghurt, t ex Oatlys iMat Fraiche eller sojayoghurt
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 dl finhackad rucola
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Häll ner bovetemjöl och salt i en bunke. Vispa ner lite mjölk och rapsolja i taget. Vispa tills du har en slät smet utan klumpar. Grädda gyllenbruna pannkakor i en het stekpanna.
    2. Borsta bort jord från svampen med en borste och skär bort mörka eller skadade delar. Hacka svampen hyfsat fint och fräs i olivoljan tills den har släppt sin vätska och fått färg. Skär potatisen i mindre bitar.
    3. Hacka den gula löken och vitlöksklyftan fint. Låt löken fräsa med svampen några minuter. Rör ner créme fraiche eller yoghurt, balsamvinäger och finhackad rucola. Låt puttra i någon minut. Smaka av med salt och peppar.
    4. Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla ihop. Servera med en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben