Bräckt kassler med pastagratäng

Serverar: 4 portioner

mmm

Ingredienser

  • 400 g kassler
  • 4 portioner pasta; tex penne
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 200 g ärter; frysta
  • 1 msk parmesanost; riven
  • 1 msk gräslök; hackad
  • 1 tsk oregano
  • 2 tomat
  • 1 krm svartpeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet.
    2. Blanda ihop ägg, mjölk, ärter, parmesanost, gräslök och oregano. Vänd ner blandningen i pastan. Häll upp pastan i en ugnssäker form. Hacka tomaterna och lägg dem ovanpå pastablandningen. Salta och peppra. Strö över lite parmesanost och gratinera i 200 grader ugn ca 15 minuter.
    3. Skär kasslern i tunna skivor och stek den utan fett (gärna i en teflonpanna) på ganska hög värme, ca 1 minut på varje sida. Servera kasslern med pastagratängen, vitkålssallad, bröd och smör. Ät gärna en frukt till efterrätt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben