Bräserade fläskfilérulader

Serverar: 4 portioner

Lite annorlunda sätt att tillaga fläskfilé, men himla gott! Det fina med att bräsera på det här sättet är att alla smaker tas tillvara från början och att man får en god sås på köpet.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 3 msk fransk ljus senap
  • 100 g schweizerost
  • ½ dl vetemjöl till panering
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 2 dl portvin
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3-4 dl crème fraiche
  • Tillbehör
  • Kokt ris
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Putsa filéerna från fett och hinnor. Dela dem i 16 lika stora bitar. Ställ varje bit på högkant och platta ut till små lövtunna schnitzlar.
    2. Lägg ut schnitzlarna på arbetsbänken. Stryk på ett tunt lager senap. Skär osten i stavar och lägg en stav på varje köttbit.
    3. Rulla ihop schnitzlarna till paket så att osten blir helt innesluten. Fäst med tandpetare. Blanda mjöl, paprikapulver, salt och peppar på ett fat. Vänd ruladerna i mjölblandningen.
    4. Hetta upp en låg, vid panna med lock. Låt smöret bli lätt brynt i pannan. Bryn ruladerna lätt runt om. Späd med portvinet och smula ner buljongtärningen. Lägg på locket och bräsera ruladerna 6-8 minuter.
    5. Lyft upp ruladerna och ta bort tandpetarna. Låt vinskyn koka ihop till hälften under tiden. Tillsätt crème fraiche och koka ihop såsen ett par minuter. Smaka av såsen med mera senap, portvin och salt.
    6. Lägg tillbaka ruladerna i såsen och hetta upp. Bjud kokt ris som ev packas i formar till timbaler. Servera dessutom gärna en lätt sallad på separata assietter till. Salladen kan vara finskuren, knaprig isbergssallad blandad med finstrimlad färsk gurka samt tunna skivor av rädisor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben