Bräserad fläskkotlett med impotatis och en gudomlig buljong

Serverar: 4 portioner

Kotletterna blir väldigt möra och tillsammans med buljongen som potatisen mosas i blir det desto godare.

Ingredienser

  • 4 tjocka fläskkotletter
  • Smör till stekning
  • 1 morot, skalad och i bitar
  • 50 g rotselleri, skalad och i bitar
  • 2 gula lökar, skalade och i bitar
  • 1 bit av det vita på purjolöken
  • 1 liter vatten + 3 köttbuljongtärningar
  • 3 st lagerblad
  • 10 vitpepparkorn
  • 1 tsk timjan
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Impotatis
  • 700 gram mellanstora potatisar, skalade
  • 1 morot, skalad och i bitar
  • 1 palsternacka, skalad och i bitar
  • 1 liten gul lök, skalad och i bitar
  • Buljong från köttkoket
  • 1 lagerblad
  • Salt
  • Instruktioner

    Kotletter: Salta, peppra och bryn kotletterna gyllenbruna i en gjutjärnsgryta. Lägg i rotfrukter och lök och låt de brynas med i slutet. Tillsätt buljong, lagerblad, vitpepparkorn och timjan. Koka upp och låt sedan sjuda på svag värme tills köttet släpper från benen. Tar cirka 1,5 h. Impotatis: Lägg allt i en kastrull och häll i lite av buljongen från köttkoket. Fyll upp med vatten och koka tills potatisen är klar. Servera med buljongen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben