Brasiliansk Får-i-kål

Serverar: 4 portioner

Bjud på en Får-i-kålsvariant...här är en "släkting" från Brasilien. Servera med lökstekt ris.

Ingredienser

  • 1 kg lammkött med ben eller 800 g lamm utan ben
  • 100 g bacon
  • 1 ½ dl rödvin
  • 1 dl vatten
  • 1 litet vitkålshuvud eller efter hunger
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peppar
  • ½ tsk mald kryddpeppar
  • Lökstekt ris
  • 1 lök
  • 3 msk olja
  • 3 dl okokt ris
  • 6 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i stora tärningar och bacon i små tärningar, lägg baconet i en gjutjärnsgryta, stek till det först och sist lammköttet i fettet från baconet.
    2. Häll i vin och vatten. Lägg på locket och låt allt koka upp.
    3. Låt allt koka sakta i 2 timmar under lock. Dela vitkålen i stora bitar. När ca 45 min återstår lägg i den delade vitkålen i grytan. Blanda väl. Koktid ca 2 timmar eller tills köttet är mört och lossnar från benet. Smaka av med salt, peppar och kryddpeppar. Lägg upp kött och kål på ett severingsfat.
    4. Lökstekt ris: Finhacka löken och stek den gyllenbrun i 1 msk olja. Tillsätt resten av oljan och häll i riset. Rör om i riset så att det blir blankt i oljan i ca 3-4 minuter. Häll i vattnet och koka upp. Sänk värmen och låt riset koka i ca 20 minuter under lock tills riset känns torrt.
    5. Servera med skyn och det lökstekta riset.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben