Brasiliansk bönsoppa med avokado och fetaost

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Fiberrik soppa med mycket antioxidanter. Passar även bra att ta med i lunchlådan.

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 1 röd chili
  • 5 dl finkrossade tomater
  • 1 pressad apelsin
  • 1 tsk spiskummin
  • Salt
  • Topping
  • 2 tomater
  • 1 avokado
  • 60 g fetaost
  • 1 dl hackade örter
  • Instruktioner

    1. Tärna morötterna och finhacka chilin. Hacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan några minuter. Tillsätt morötter, bönor, chili, finkrossade tomater, pressad apelsin, och kryddor. Koka 10 minuter tills morötterna är mjuka.
    2. Topping: Tärna tomater och avokado. Toppa soppan med avokado, tomat, smulad fetaost och färska örtkryddor.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Pinkyandbrain 4 januari 2014

    Bönsoppa utan bönor?

    mep 4 januari 2014

    Ingen tillsats av buljong eller annan vätska?

    cittaprazama 5 februari 2014

    6 dl svarta bönor, kokta 1 st rödlök(ar) 5 st vitlöksklyfta(or) 2 msk olivolja 2 st morötter 1 st röd chili 5 dl finkrossade tomater 1 st apelsin(er), pressad 1 tsk spiskummin salt Topping 2 st tomat(er) 1 st avokado 60 gram fetaost 1 dl örter, hackade

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben